KÖZLEMÉNY

Tisztelt Tordasiak!

 A Kormány döntéseivel összhangban, a képviselőtársaim, az intézményvezetők, az érintettek javaslatait figyelembe véve az alábbi döntéseket hozom:

 A Kormány úgy döntött, hogy az iskolában 2020. március 16-tól (hétfőtől) új oktatási munkarend lép életbe – tantermen kívüli digitális munkarend lesz – ezért az iskola nem fogad tanulókat.

 Az új munkarend részleteiről jövő hét elején ad tájékoztatást az intézményvezetés.

 Az óvodában a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján, 2020 március 16-tól rendkívüli szünetet rendelek el. Azonban mindazok számára, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, napközbeni ellátását, a nyári időszakhoz hasonlóan ügyeletet biztosítunk.

 

  • Kérjük, ezt március 16-án hétfőtől írásban kérelmezzék az intézményvezetőnél.

  • Kérjük a kedves szülőket, ha a család vagy családtag, akivel a gyermek/ek egy háztartásban él/nek külföldről érkezik/nek haza, 14 napig maradjon/maradjanak otthon!

  • Kérjük, a gyermekek felügyeletét otthon, ne a 60 év feletti nagyszülő lássa el!

  • Kérjük, fokozottan figyeljenek arra, hogy csak egészséges gyermeket hozzanak a közösségbe! Ha nem ezt tapasztaljuk, az intézménynek joga van hazaküldeni a beteg gyermeket.

  • Az óvodában fokozott figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre.

 A közétkeztetés működési rendje a következő napokban kerül meghatározásra.

 A működést folyamatosan felülvizsgáljuk, és a Kormány döntéseket figyelembe véve meghozzuk a szükséges intézkedéseket.

 Az orvosi rendelőt hétfőtől csak az udvari bejáraton keresztül lehet megközelíteni. A várakozás a bejárat melletti járdán történik. Kérjük figyeljenek arra, hogy a rendelőben egyszerre csak 4-en tartózkodjanak.

 

  • Érkezéskor és távozáskor használják a falra szerelt kézfertőtlenítőt!

  • Fertőző betegség gyanúja esetén ne személyesen, hanem telefonon jelentkezzenek háziorvosuknál (06-20-390-1505), vagy az ügyeleten (06-25-492021)!

  • Idős, vagy krónikus betegségben szenvedők halasztható problémákkal ne most keressék az egészségügyi intézményeket, mert a fertőzés veszélye jelenleg fokozottabb, mint járványmentes időszakban!

  • Gyógyszereit a háziorvosi rendelési időben a rendelő (467-527) telefonszámán is kérheti és felírjuk, majd a patikában hozzátartozója is kiválthatja, papír alapú recept nélkül, TAJ száma ismeretében. (Beteg TAJ száma és a hozzátartozó személyi igazolványa).

 A postán, az üzletekben a gyógyszertárhoz hasonlóan, csak annyian tartózkodjanak a helyiségekben amennyi embert egyszerre ki tudnak szolgálni, a többiek a bejárat előtt várakozzanak!

 Hangya Művelődési Ház és a Könyvtár átmenetileg zárva tart.

 Figyeljünk a környezetünkben élő idősekre! Ha a családtagok, rokonok, ismerősök nem tudnak a segítségükre lenni, kérjük keressék a Polgármesteri Hivatalt (06-20-371-8636).

 Polgármesteri Hivatal személyes ügyfélfogadása is március 16-tól szünetel, csak a legszükségesebb esetekben intézzék ügyeiket személyesen. Kérjük telefonon, ügyfélkapun és emailben keressék munkatársainkat!

 Kérjük, tartózkodjanak a házaikban, kertjükben, fölöslegesen ne menjenek közterületre, boltokba (kertészkedjenek sokat, kezdjék el a húsvéti nagytakarítást). Ha lehet, kerüljék az olyan családi eseményeket, ahol együtt vannak idős rokonaikkal.

 Viselkedjünk felelősen, egymásra figyelve, az előírásokat betartva, mert ez mindannyiunk közös érdeke!

 Tordas, 2020. március 15.

 Juhász Csaba

polgármester

Névnapok

Tegnap : Olga, Liliána
Ma : Szabolcs
Holnap : Márta, Flóra
Holnapután : Judit, Xénia

Bejelentkezés