Mesevár hírek - Kisbíró 2019. január

Mesevár hírek

Szakállából hull a hó,
fehér öröm: csuda jó!
A hóember nem fázik,
lyukas pipán pipázik.

A madár-nép didereg,
egy picit sem csicsereg.
Jégcsapok az ereszen:
összebújnak csendesen. 

Csillog-villog a világ,
s ablakon a jégvirág;
a fák ágán dér-levél,
havat hoz az esti szél.

(Devecsery László: Itt a tél)

Az Újévben élményekkel telve, boldogan jöttek a gyermekek óvodába. Az ünnepek örömteli pillanatait nem csak szóban, hanem rajzaikkal is kifejezték. Az idei évben is számos programmal, meglepetéssel készülünk óvodásaink számára.

Január első heteiben az egészséghét keretében az egészségkultúra, a helyes és tudatos egészségmagatartás közvetítését tartjuk szem előtt. Szeretnénk, ha óvodásaink az egészséges életvitel iránt fogékonyak lennének. Beszélgetések során felhívjuk figyelmüket a helyes táplálkozásra, mozgásra, a levegőzés, és a pihenés fontosságára, higiénés szokások betartására. Januárban köszönthettük új óvodásainkat a Csibe csoportban. Az Újév beköszöntével  a természet szemet gyönyörködtető sajátosságai mellett az évszakban rejlő örömöknek is, nap mint nap részesei vagyunk. A domboldalról csúszkálva sok-sok mosolygós gyermekarc tekint ránk, melyeket a gyermekek alkotásaikban is szemléltetnek.  A vidám gyermek tekintet a Martonvásári BBKK központban sem fogyatkozott, hiszen a Tordasi Mesevár Óvoda nagycsoportosai a „Tur Tur megmenti az erdőt” című színházi előadásnak lehettek részesei.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni óvodásaink szüleinek advent 3. vasárnapján nyújtott segítségükért és részvételükért, valamint a Süni csoportnak és az őket felkészítő kollégáknak, hogy elhozták nekünk a várakozás örömteli pillanatait.

Idei évben is lehetőség nyílik az adó 1% felajánlására. Óvodánk alapítványa, a Százlábú Gyermektámogató Alapítvány nevében hálásan köszönjük felajánlásaikat!

Az alapítvány bankszámlaszáma: 10403174 – 50526767 – 72571002 K&H Bank.

Diósiné Besenyei Boglárka Mária

Névnapok

Tegnap : Lukrécia
Ma : Amália
Holnap : Nóra, Lili
Holnapután : Izabella, Dalma

Bejelentkezés