Óvodai hírek 2019. feburár

Simon Emil: Hónapok

„Március melege patakokat ébrszt,
erdők vad homályát szoktatja a fényhez.

Szelíd ibolyákkal jelöli az ösvényt,
melyen a víg tavaszunk elindulhat tüstént.”

 

 

A februári hónapot a már hagyományosan megrendezésre kerülő Medve nappal nyitottuk meg. A gyerekek végig mentek a medve ösvényen, melyen az előre haladást a kérdésekre adott válaszok segítették. Célba érve minden óvodást egy finom macis sütinyalóka várt.

A medve héten a gyerekek otthonról hoztak mackót és a csoportokban építettek nekik barlangot. Kis kezek szorgalmasan vágták, hajtogatták, ragasztották, színezték a medve figurákat, melyekkel feldíszítették az egész óvodát. A mackókról szóló mesék, versek, énekek hallgatása, tanulása közben megismerkedtek az állatok életmódjával. A két nagycsoport gyermekei lelkesen keverték-kavarták a maci formájú sütik hozzávalóit, hogy majd az ínycsiklandó finomságokkal megtöltsék a pocakjukat.

Farsang napját megelőző hetekben vidáman készültünk, díszítettünk a jeles napra. A várva várt napon maskarába bújt az óvoda apraja nagyja. Megcsodáltuk egymás jelmezét, végighallgattuk a verses bemutatkozásokat. A mulatság zárásaként önfeledten énekeltek, táncoltak a gyerekek. A szülők által készített sütemények még fokozták a buli hangulatát.

A farsang hetében meglepetésként meseelőadást szerveztünk, Bölöni Réka műsorán kacagva tapsolt a gyereksereg.

Február 20-án a Süni és Nyuszi csoportos gyerekek a martonvásári BBK Központban megtekintették a Ravaszdi mester című bábelőadást.

Köszönjük dr. Harbula Ildikónak, hogy bepillantást engedett a munkájába az óvodásoknak! Szeretnénk köszönetünket kifejezni Tóth Juditnak, aki a vásárlási utalvány nyereményét az óvodánknak ajándékozta!

Ebben az évben is várjuk az adó 1%-ának felajánlását óvodánk alapítványának számlájára, hiszen sok kicsi sokra megy.

Százlábú Gyermektámogató Alapítvány 10403174-50526767-72571002 K&H Bank

 

                                                                                                                                                          Bányai Rita

 

 

Névnapok

Tegnap : Gyöngyi
Ma : Salamon
Holnap : Blanka, Bianka
Holnapután : Dömötör

Bejelentkezés