Őszi hírek

Mesevár hírek

Tarbay Ede: Ősz- anyó

Kontyos-kendős Ősz-anyó
s
öpröget a kertben,
v
örös-arany falevél
ripeg-ropog, z
örren.

Reggel-este ruhát mos,
csupa g
őz az erdő,
mos
ókonyha a világ,
a v
ölgy mosóteknő.

A legkisebbek számára a szeptember hónap az óvodai befogadásról szólt. Az első héten a szülők betekintést nyerhettek az óvodai életbe, és részesei lehettek gyermekeik első óvodai napjainak. A kiscsoportosok befogadása jól sikerült. Egy nagyon szeretetteljes, nyitott, elfogadó közösség alakult a kicsik körében. Sok játékkal, ismerkedéssel, új ismeretek szerzésével telnek a Csibe csoportosok mindennapjai.

A Katica csoportosok őszi séta alkalmával, a Gesztenyés úton voltak gesztenyét gyűjteni. Halász Katalin járt a csoportban, aki mozgásos játékokat tartott a gyerekek számára.

A Sün és Nyúl csoportosok egészségnapon vettek részt a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonában, ahol a gyermekek testünk létfontosságú szerveivel ismerkedhettek meg a Szervmanók segítségével, meseterápiás módszerekkel. Köszönjük szépen a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának, hogy óvodánk részt vehetett ezen a sokszínű programon.

A nagycsoportosok az előző évekhez hasonlóan idén is egy kis műsorral kedveskedtek a faluban megszervezésre kerülő idősek napján.

A Sün csoportosok csalamádét készítettek az őszi betakarítás terméseiből. Ellátogattak a tordasi Tájházba, és a martonvásári Brunszvik Parkban is jártak szeptember elején.

A Nyúl csoportosok tök- napon vettek részt a Tordasi Szociális Otthonban, ahol a gyermekek megtanulhatták, és kis is próbálhatták, hogyan készül a merített papír.

Óvodánkba látogatott szeptember 28-án, Bölöni Réka, aki a Népmese napja alkalmából, a Só című mesét adta elő a gyermekeknek.

Október 1-jén Fedák Krisztina, az előző évekhez hasonlóan, az állatok világnapja alkalmából jött el óvodánkba, hogy állatbemutatót tartson a gyermekek számára. A gyermekek az állatok gondozásának fontosságáról tanulhattak, kutyát simogathattak, valamint lehetőségük volt pónilovon lovagolni.

2018 novkep1 2018 novkep2 2018 novkep3

 

2018 novkep4 2018 novkep5

Október 5-én megrendezésre került az óvodai szüreti bál, amit a nagycsoportosok szerveztek. Egy kis műsorral kedveskedtek a többi csoport, és a szülők számára. A mulatság után lehetőségük volt a gyermekeknek szőlőpréselésre, kukoricamorzsolásra, és diótörésre az óvoda udvarán.

Köszönet mindazoknak, akik a papírgyűjtés során támogatták óvodánkat. A papírgyűjtésből származó pénzt az óvodai játékok fejlesztésére fordítjuk.

Készülünk közelgő eseményünkre, az október 13-án tartandó jótékonysági szüreti mulatságunkra, melyet az óvoda szülői munkaközössége szervez. A bál a tordasi Művelődési Házban kerül megrendezésre. A bált, szüreti felvonulás előz meg, délután 3 órai kezdettel, melyen az óvodába járó gyermekek szülei, és az óvoda dolgozói fognak táncolni. Az óvodai szülői munkaközösség szeretettek vár minden kedves érdeklődőt a programokra!

Óvodánk alapítványi száma:

Százlábú Gyermektámogató Alapítvány:

Az alapítvány bankszámla száma: 10403174- 50526767- 72571002 K&H Bank

Minden támogatást hálásan köszönünk!

Kukucska- Puskás Dóra

 

Névnapok

Tegnap : Lukrécia
Ma : Amália
Holnap : Nóra, Lili
Holnapután : Izabella, Dalma

Bejelentkezés