Márciusi hírek

„Itt a tavasz, tudod-e?
Leheletét érzed-e?”

Úgy tűnik, hogy döcögősen érkezik a kikelet, de valóban a leheletét már érezzük a cikk írásakor is, tehát a farsangi télűzésünk sikeres volt. Annál is inkább, mivel a szülők, óvónők összefogtak, és február 25-én a Művelődési Házban a felnőtteknek is farsangi mulatságot szerveztek. A rendezvény bevételét óvodánk alapítványának, a Százlábú Gyermektámogató Alapítványnak adták át. Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget mindenkinek, aki munkájával, részvételével, pénzbeli támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy az idén még sajnos nem lehet az adó 1%-át alapítványunk számára utalni.
Március 1-én azonban még egy tipikus téli mesét láthattak a gyermekeink a Habakukk Bábszínház előadásában, a Holle anyót. A színvonalas, interaktív előadás nem nélkülözte a humort, a mókázást, nagyon jól szórakoztunk.
Március 8-án az óvodás „férfiak” csoportonként köszöntötték verssel, dallal, maguk készítette ajándékkal az óvó néniket, valamint csoportjuk „hölgyeit” a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Természetesen az anyukáknak is dukált az ajándék.
Március 9-én a pótfényképezésen fotó készült mindazokról, akik az első alkalommal hiányoztak, valamint csoportképek is készültek.
Március 15. tiszteletére és emlékére már napokkal az ünnep előtt készültek a csoportok. Természetesen versekkel, dalokkal, valamint az ünnephez kapcsolódó tárgyak készítésével. Készültek kokárdák, zászlók, bambuszból lovak, huszár bábok, csákók, párták, ágyúk, stb. Az ünnepi megemlékezésre 14-én került sor a Nyuszi csoportosok rövid műsorával, majd a Petőfi szobor koszorúzásával. Mindemellett zajlott a csoportok mindennapi élete, a Katicások nagycsoportosként könyvtár-, és iskolalátogatáson voltak, a Sünisek több héten keresztül a közlekedéssel foglalkoztak, terepasztalt készítettek, mellesleg egy kis almás pitét is sütöttek.
A víz világnapjára is csoportonként készültünk, foglalkoztunk a víz felhasználhatóságával, a vízi élővilággal, közlekedési eszközökkel, kísérleteztünk a vízzel.
A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, sétával, udvari játékkal, készülünk a húsvétra, tervezzük a kirándulásokat.

Farkas Istvánné

DSCN1648 DSCN1589

Névnapok

Tegnap : Jolán, Vid
Ma : Jusztin
Holnap : Laura, Alida
Holnapután : Arnold, Levente

Bejelentkezés