Februári hírek

Dirmeg, dörmög a medve,
Nincsen neki jó kedve…
Nekünk viszont jó kedvünk volt a medvehéten. A gyerekek elhozták a játékmacijukat az óvodába, melyekből minden csoportban kiállítást rendeztek az óvónénik. A Katica csoportban még maci szépségversenyt is tartottak.
A nagycsoportosok a medvehét alkalmával a medvefajok közül főleg az északi sarkon élő jegesmedve életmódjával, táplálkozásával, veszélyeztetettségével foglalkoztak, és jégtáblán álló jegesmedvéket készítettek. A medvehét zárásaként pedig ínycsiklandó maci alakú süteményt sütöttek.
A Csibe csoportos óvodások medvebábokat gyártottak, majd közösen megépítették a téli szállásként alkalmas barlangot is.
A Nyuszi csoportban különböző technikával készültek a medve figurák. A mackó lakhely megalkotásában mindenki kivette a részét.
A kiscsoportos Sünikék lelkesen gyúrták, formázták, na meg sütés után örömmel kóstolgatták a medvék kedvenc csemegéjét, a mézes puszedlit. A kicsik medveformákat festettek ki.
A medvenapon a medvék tiszteletére a gyerekek barna ruhában jöttek óvodába. Aznap csoportonként végigmentek a titkos úton, melyen különböző feladatokat kellett teljesíteniük. A megpróbáltatások során el kellett játszaniuk a Fogjunk medvét című játékot, képkirakással ügyeskedtek, célba dobásnál megetették az éhes medvét halakkal, a barlangban elemózsia után kutattak, amit jóízűen elfogyasztottak, míg medvékről szóló meséket hallgattak.
Egészséghét alkalmával nemcsak az egészséges életmódról beszélgettünk, hanem finomabbnál finomabb étkeket is alkottunk.
A Katica csoportban az érzékszervek fontossága került előtérbe, hogy melyik érzékszervünk mire való, és szó esett a betegségek elkerüléséről is. A gyerekek magvas kenyeret sütöttek a csoportban, melyre saját készítésű sajtkrémet kentek. Kipróbálták az alma aszalást, amit utána boldogan elropogtattak.
A Csibe csoportos gyerekeknek tea partit rendeztek, ahol mézes-citromos teát kortyolgattak és mellé még kókuszgolyót formáztak. Érdeklődve keverték és csipegették az avokádókrémet. Ízfelismerő játékon tették próbára tudásukat.
A Nyuszi csoportosok az orvos munkájával ismerkedtek meg. Köszönjük dr. Harbula Ildikónak, hogy bepillantást engedett a munkájába, melyet a kíváncsi szemek alaposan megfigyeltek.
A Süni csoportban igazán egészséges ennivalók készültek, nagy népszerűségnek örvendett a zabpelyhes szelet, valamint a sárgarépakrémes szendvics.
Idén is Nagy Balázs örökítette meg a gyermekek óvodai képeit.
A Nyuszi csoport játéktára kreatív eszközökkel és trambulinnal gyarapodott. Ezeket ezúton is köszönjük!
A farsangi mulatságon maskarába bújt az óvoda apraja nagyja. A gyerekek izgatottan vonultak fel a jelmezükben. Farsang napján Bölöni Réka bábelőadásával leptük meg a kíváncsi gyereksereget.
Reméljük, hogy a maszkabállal sikeresen elűztük a telet, mert már nagyon várjuk a napsütéses tavaszt.

Bányai Rita

honlap ovi

Névnapok

Tegnap : Vince, Artúr
Ma : Zelma, Rajmund
Holnap : Timót
Holnapután : Pál

Bejelentkezés