Decemberi hírek

Itt van már a tél, orron csíp a szél.
Zúzmarás az ág, fehér a világ.
Lehullott a hó, sok fehér manó
Kiabálja hangosan: hemperegni jó!

Mikor e sorokat írom, még csak a dértől fehér a fű, a Mikulás sem szarvas szánon érkezett, minden esetre a gyermekek nagy örömére eljutott hozzánk. De ne vágjunk a dolgok elébe! November 9-én rendkívüli szülői értekezletet tartottunk az iskolaérettségről, az előadók Tassy Ildikó, a nevelési tanácsadó munkatársa és Homoki Zsuzsanna tanárnő volt. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kosaras Péter Ákos igazgató úr is. November 27-én, a Hangya Művelődési Ház előtt a Katica csoportosok szereplésével gyújtottuk meg az első ádventi gyertyát. A gyermekek, és óvónőik nagy izgalommal és szeretettel készültek erre az alkalomra, amelyen sajnos nem először voltam tanúja, és tapasztaltam - és nem is én vagyok az első és egyetlen, aki szóvá teszi,- hogy a műsor alatt gyerekek rohangásztak, hangoskodtak. Mondhatnánk elnézően mosolyogva, hát ők még csak gyerekek! Való igaz, ők igen! De kedves apukák, és anyukák, mi felnőttek vagyunk. Mi UGYE TUDJUK, hogy egy előadás, ünnepi beszéd, megemlékezés, műsor, mise, istentisztelet, Himnusz, Szózat,- és még sorolhatnám - alatt NEM ILLIK hangoskodni, a szereplők, nézők előtt és között mászkálni, az előadást zavarni. A mi dolgunk és felelősségünk, hogy gyermekeinket a közösségi együttélés szabályaival megismertessük, a helyes viselkedés, az illendőség felé terelgessük, tiszteletre neveljük. Senki sincs ennek a birtokában a születésekor, meg kell tanulnia, hogy tiszteljük meg a szereplőket, akik felkészültek, izgalommal állnak elénk szívet, lelket melengetni, gyönyörködtetni, még akkor is, ha gyerekek, és tiszteljük meg a közönséget, akik szeretnék a MŰSORT nézni, és hallgatni.
Nos, e kis kitérő után folytatom a Mesevár híreit. Óvodánkban ismét megrendeztük az ádventi vásárt, ahová a szülők jóvoltából sok szép kézműves termék (gyertyatartók, mécses tartók, ékszerek, aszalt gyümölcs, mézes süti, befőtt, savanyúság, lecsó, paradicsomlé, stb.) érkezett. A vásár bevételét és a gyertyagyújtáson összegyűlt adományt óvodánk alapítványának, a Százlábú Gyermektámogató Alapítvány javára utaljuk. Köszönjük a szülőknek a segítséget, felajánlásokat. December folyamán csoportonként nyílt napot tartottunk, a Csibe csoportban december 1-én, és 14-én Mikulást barkácsoltak, ádventi koszorút készítettek, a Süni csoportban november 24-én és december 1-én karácsonyi dekoráció, ajtódísz, koszorú készült, hópelyheket vágtak. Köszönjük a szülők közreműködését óvodánk karácsonyi díszbe öltöztetéséhez. A Nyuszi csoportban december 13-án mézes sütit készítettünk. A Katica csoportosok az Önkéntes Pont jóvoltából december 1-én karácsonyi játszóházban vettek részt, december 8-án pedig Tárnokon meglátogatták a karácsonyfadísz készítő üzemet. Gyermekeink az idén nagyon jók voltak, ugyanis december 5-én meglátogatott bennünket a Mikulás! Csoportonként zsáknyi játékot, a gyermekeknek apró személyes ajándékot, szaloncukrot hozott, mi pedig dallal, verssel köszöntöttük. December 6-án pedig a Művelődési Házban találkozhattunk vele ismét, ahol kedves műsorral, minden gyermeket csomaggal, és színházjeggyel lepett meg bennünket.(Ugye mondtam, hogy jók voltunk!)
December 19-én, - mint már hosszú évek óta - visszatérő vendégek, Bokros László és barátai bábelőadását tekintettük meg, karácsonyváró ünnepségünk december 20-án volt a Katicások műsorával.
Mire a Kisbírót olvassuk, túl leszünk az ünnepeken, így hát kívánok erőt, egészséget, kívánom, hogy minden kedves olvasó kipihenten, lelkileg feltöltődve kezdje meg az évet. Az óvoda minden dolgozója nevében kívánok békés, örömökben gazdag, boldog újesztendőt!
Farkas Istvánné

20161111 103215 20161121 095259

Névnapok

Tegnap : Salamon
Ma : Blanka, Bianka
Holnap : Dömötör
Holnapután : Szabina

Bejelentkezés