Novemberi hírek

A programok olyan színesre sikeredtek, mint a fáról hulló őszi falevelek.

Az állatok hetén Fedák Krisztina jóvoltából a Tordas Zoo kutyás bemutatóját tekinthették meg az óvodások. A négylábúak akadálypályán mutatták meg tudásukat, amin utána a gyerekek is kitörő lelkesedéssel mentek végig. A bemutató végén az ovisok örömmel simogatták az állatokat.

Az egészséghéten a helyes életmóddal foglalkoztunk. Ennek keretében a Süni és Csibe csoportosok gyümölcssalátát készítettek, melyet jóízűen fogyasztottak el. A Csibe és Nyuszi csoportos gyerekek csalamádét is tettek el télire. A Katica csoportban a gyógynövények hatásairól, felhasználhatóságáról beszélgettek és különböző gyógyteákat kóstolhattak meg. A Csibe csoportban zöldség és gyümölcs bábok is készültek. A kiscsoportos „sünisek” szappanreszelékből formáztak szappanokat, melyeket levendulával díszítettek.

A Csibe csoportosokat ovis társuk, Kertész Veronika hívta meg diószüretre. Köszönjük Dr. Harbula Ildikónak a vendéglátást!

Október 23-ai ünnepünkre a Nyuszi csoportos gyerekek készültek műsorral. Gyertyát gyújtottunk a hősök emlékére, melyet a Kopjafánál helyeztünk el.

Márton nap alkalmából Liba hetet tartottunk az óvodában. Készültek a szebbnél szebb lámpások, a különböző technikával gyártott libás képek és bábok. Minden gyermek kipróbálhatta a kukoricamorzsolást is. A Csibe csoportosok Gyuszi bácsi kertjében törték a kukoricát, majd Cigányné Kati néninél megnézték a malacokat és a tyúkokat. Az óvodások nevében köszönjük a nagyszerű élményt! Köszönjük Andorfyné Pintér Andreának, hogy biztosította a Nyuszi csoportos gyerekeknek a Márton napi libalátogatást! A Csibe csoportosok még a tollfosztással is megismerkedtek.

November 10-én Bölöni Réka Mese mese mátka című zenés bábelőadását csodálhatták meg az óvodások.

Az év végéhez közeledvén készülődünk az adventre, várjuk a Mikulást.

November 27-én vasárnap 16 órakor a Katica csoportos gyermekek műsorával gyújtjuk meg az advent első gyertyáját a Hangya Művelődési Ház előtt, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket. 

                                                                                                                                          Bányai Rita

DSCN07762 DSCN07802

 

DSCN08002 DSCN08072

Névnapok

Tegnap : Miklós
Ma : Ambrus
Holnap : Mária
Holnapután : Natália

Bejelentkezés